Mijn intake en meeloopdag bij Nimeto

23 november ging ik naar Nimeto voor een meeloopdag (bij de opleiding specialist restauratie decoratie) en mijn intake. Ik vond het erg spannend. Ik had eerst mijn meeloopdag, ik werd opgehaald in de hal en toen ging ik met een ander meisje (dat ik niet kende) naar het lokaal. Toen we aankwamen bleek dat we te vroeg waren. Even later kwam de docent en we kregen daarvan een rondleiding. Toen de klas er was, kregen we uitleg wat we gingen doen. We gingen leren marmeren, de klas had hun vorige les al geoefend met marmeren. We gingen het eerst leren door met een houtkooltje het na te tekenen. Het was nog erg moeilijk, daarom kregen we een paar voorbeelden van de docent. Toen we het een beetje onder de knie kregen, mochten we gaan schilderen.

Na mijn meeloopdag had ik mijn intake. Ik moest nog wel een uur wachten. Ik had mijn intake met 13 andere leerlingen. Ik had gehoord dat wij de eerste groep voor de intakes waren. We gingen stil leven schetsen, het was eigenlijk meer om ons bezig te houden. Af en toe werd er iemand meegenomen voor zijn intake. Ik was een van de eersten; mijn intake werd gehouden door de docent die ik voor de meeloopdag daarvoor had. Het was heel handig, omdat hij mij al een beetje kende hoefde hij mij minder vragen te stellen. Het gesprek ging goed. Ik moest daarna weer terug naar de andere leerlingen en we gingen wachten tot iedereen aan de beurt was geweest.

Het viel me op dat de mensen op de school en bij de intake heel vriendelijk waren. In de les van de meeloopdag werd er ook muziek gedraaid en ze hadden ook dezelfde muzieksmaak als ik. Ik had bij mijn intake verteld dat ik fan ben van Kate Bush en de docent vertelde dat Kate Bush opstond toen ik net weg was. Ik voelde me echt op me gemak, ik ben heel er blij mee  hoe de klas me had opgevangen.

Toen ik thuis was moest ik nog wel mijn doorstroomdossier en een kopie van mijn ID doorsturen. Een paar dagen daarna kreeg ik de uitslag via de mail. Ik ben nu aangenomen bij Nimeto! Ik hoef nu alleen nog te slagen voor de mavo.

Een gedachte over “Mijn intake en meeloopdag bij Nimeto

Plaats een reactie